
Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc kwiecień 2025 roku:
18 dni roboczych (od 01.04-30.04.2025 r.)
X obiad 5 zł
90 zł
PROSIMY O WPŁATY ZA POMOCĄ APLIKACJI ZAMÓW POSIŁEK
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Wpłat dokonujemy do 5 - go dnia miesiąca!
Po dokonaniu wpłaty zamawiamy posiłki w aplikacji na cały miesiąc.
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez aplikację Zamów posiłek do godziny 8.00.
Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
W przypadku rezygnacji z posiłków prosimy o informację do sekretariatu wysyłając wiadomość na librusie.
Rozliczenia dokonywane będą po zgłoszeniu rezygnacji z posiłków oraz 30 grudnia i 30 czerwca w danym roku szkolnym.
Jadłospis 04 kwietnia 2025 - 28 kwietnia 2025 r.
- 04.04.2025 (piątek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny z miruny pieczony, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem, herbata z miodem i cytryną
Alergeny: 1,3,4 - 07.04.2025 (poniedziałek): Zupa pomidorowa na kurczaku i wołowinie z makaronem i zieleniną, babka piaskowa z kakao, banan
Alergeny: 1,3,6,7,9 -
08.04.2025 (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet mielony wieprzowy smażony, marchewka z groszkiem gotowana zasmażana, kompot truskawkowy, jabłko
Alergeny: 1,3,7 -
09.04.2025 (środa): Zupa warzywna fasolowa z białą fasolą na wieprzowinie z kiełbasą i zieleniną, pieczywo pszenne, pszenno-żytnia z ziarnami i żytnie, serek waniliowy, pomarańcza
Alergeny: 1,7,9,11 -
10.04.2025 (czwartek): Makaron durum spaghetti z sosem z wieprzowiny z koncentratem pomidorowym i żółtym serem, sok owocowy 100%, jabłko
Alergeny: 1,7 -
11.04.2025 (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet z miruny panierowany smażony, surówka z warzyw mieszanych z jogurtem naturalnym, mięta z miodem i cytryną
Alergeny: 1,3,4,9 -
14.04.2025 (poniedziałek): Zupa warzywna na kurczaku i indyku z kalafiorem i brokułem z zieleniną, pieczywo pszenne, pszenno-żytnia z ziarnami i żytnie, herbatniki z morelą, mandarynka
Alergeny: 1,7,9,11 -
15.04.2025 (wtorek): Kasza pęczak, gulasz z szynki wieprzowej z warzywami, sałata rzymska z marchewką i suszonymi pomidorami z olejem, kompot truskawkowy
Alergeny: 1,9 -
16.04.2025 (środa): Zupa barszcz biały na wieprzowinie z białą kiełbasą i jajkiem, pieczywo pszenne, pszenno-żytnia z ziarnami i żytnie, banan
Alergeny: 1,3,7 -
Przerwa świąteczna - 17.04.2025 r. - 22.04.2025 r.
-
23.04.2025 (środa): Ziemniaki z zieleniną, jajko sadzone, marchewka mini na parze i fasolka szparagowa na parze, sok pomarańczowy 100%
Alergeny: 3 -
24.04.2025 (czwartek): Zupa warzywna na wieprzowinie ogórkowa z zieleniną, pieczywo pszenne, pszenno-żytnia z ziarnami i żytnie, banan
Alergeny: 1,7,9,11 -
25.04.2025 (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny z miruny pieczony w piecu, warzywa duszone z koncentratem pomidorowym, herbata z miodem i cytryną, jabłko
Alergeny: 4,9 -
28.04.2025 (poniedziałek): Zupa warzywna na kurczaku i wieprzowinie z pieczarkami i makaronem z zieleniną, jogurt owocowy, banan
Alergeny: 1,7,9Alergeny zostały oznaczone literowo wg wykazu substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji.
Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym.
Do surówek i sałatek używany jest olej rzepakowy lub jogurt naturalny.
Potrawy, zupy, sosy przygotowywane są z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych z wyjątkiem koncentratu pomidorowego 30%.
Do produkcji używana jest sól niskosodowa w ilości 1,5g na osobę/dzień.
Do słodzenia używany jest miód naturalny w ilości 3g na 250 ml napoju do picia (herbata, woda z miętą).
Kompoty owocowe są niesłodzone.Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.