Obiad na talerzu: ziemniaki, kotlety, pomidor, sałata

Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc październik 2024 roku:
     21 dni roboczych (od 01.10-30.10.2024 r.)
X obiad 5 zł

105 zł

PROSIMY O WPŁATY ZA POMOCĄ APLIKACJI ZAMÓW POSIŁEK

numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193 

Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu

ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

Bank: Pekao S.A. 
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez aplikację Zamów posiłek do godziny 8.00.
 
Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc. 

W przypadku rezygnacji z posiłków prosimy o informację w aplikacji Zamów posiłek. 

Rozliczenia dokonywane będą po zgłoszeniu rezygnacji z posiłków oraz 30 grudnia i 29 czerwca w danym roku szkolnym. 

Jadłospis 02 października 2024 - 16 października 2024

  • 02.10.2024 (środa): Zupa warzywna (300ml) na indyku (50g) z ogórkami kiszonymi z zieloną pietruszką i koprem (udziec indyczy, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, ogórki kiszone, masło (mleko), śmietana 18% (mleko), pietruszka zielona, koper), pieczywo pszenne i żytnie z ziarnami (mąka pszenna i żytnia, słonecznik, dynia, mak, siemię lniane), baton granola owsiany z miodem (płatki owsiane, miód, mleko, orzechy), jabłko
  • 03.10.2024 (czwartek): Kasza gryczana (50g) prażona, gulasz z udźca wołowego (90g) z warzywami (wołowina udziec, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, marchewka, pietruszka, seler, por), surówka z kiszonej kapusty (80g) z marchewką i jabłkiem (kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, olej rzepakowy, pietruszka zielona, cukier), sok jabłkowo – śliwkowy 100% tłoczony (200ml)
  • 04.10.2024 (piątek): Ziemniaki (200g) z zieloną pietruszką i koprem, filet rybny z miruny (90g) panierowany smażony (ryba miruna, jajka, bułka tarta (mąka pszenna), cebula, mąka kukurydziana, olej rzepakowy), surówka z selera (80g) z marchewką z jogurtem naturalnym (seler, marchewka, jogurt naturalny), woda z miętą, miodem i cytryną (200ml)
  • 07.10.2024 (poniedziałek): Zupa warzywna (300ml) na kurczaku (50g) z brokułem, zieloną pietruszką i koprem, (kurczak, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuł, pietruszka zielona, koper, ziemniaki, śmietana 18% (mleko)), banan, babka piaskowa z kakao (mąka pszenna, jajka)
  • 08.10.2024 (wtorek): Makaron (60g) penne (mąka pszenna), z serem feta, szpinakiem i suszonymi pomidorami (ser feta (mleko), suszone pomidory, szpinak, czosnek, masło (mleko), cebula), surówka z marchewki (80g) i jabłka z jogurtem naturalnym (marchewka, jabłko, jogurt naturalny(mleko)), kompot z owoców mieszanych (200ml), jabłko
  • 09.10.2024 (środa): Zupa warzywna (300ml) na żeberkach wieprzowych (50g) z koncentratem pomidorowym, ryżem, zieloną pietruszką i koprem (żeberka wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler por, ryż, koncentrat pomidorowy, pietruszka zielona, koper, śmietana 18% (mleko)), jogurt owocowy, mandarynka
  • 10.10.2024 (czwartek): Ziemniaki (200g) z zieloną pietruszką i koprem, sznycel drobiowy (90g) panierowany smażony (filet z kurczaka, jajka, bułka tarta (mąka pszenna), mąka kukurydziana, olej rzepakowy), sałatka z buraków (100g) z cebulą (buraki, cukier, cebula, cytryna, olej rzepakowy), sok jabłkowo – gruszkowy tłoczony 100% (200ml)
  • 11.10.2024 (piątek): Ziemniaki (200g) z zieloną pietruszką i koprem, filet rybny z miruny (90g) panierowany smażony (ryba miruna, jajka, bułka tarta (mąka pszenna), mąka kukurydziana, olej rzepakowy), surówka z kapusty pekińskiej (80g) z marchewką, jabłkiem, olejem rzepakowym (kapusta pekińska, marchewka, jabłko, koper, cukier, olej rzepakowy), herbata z miodem i cytryną (200ml)
  • 15.10.2024 (wtorek): Zupa warzywna (300ml) na kurczaku (30g) i indyku (20g) z kaszą jęczmienną (kurczak, indyk, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, pietruszka zielona, koper, ziemniaki), pieczywo pszenne i żytnie z ziarnami (mąka pszenna i żytnia, słonecznik, dynia, mak, siemię lniane), serek homogenizowany waniliowy (mleko), banan
  • 16.10.2024 (środa): Kasza bulgur (50g) prażona, schab duszony (90g) w sosie własnym (schab wieprzowy, olej rzepakowy, mąka pszenna, cebula, czosnek), sałata rzymska z rzodkiewką i szczypiorkiem ze śmietaną (śmietana 18% (mleko)), kompot z owoców mieszanych (200ml)

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym. Do surówek i sałatek używany jest olej rzepakowy. Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.

Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Cztery dania obiadowe, każde umieszczone w prostokącie przedstawiającym zdjęcie fragmentu stoku, każdy talerz z daniem obiadowym ułożony na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: ziemniaki, mięso, buraczki, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem, banan; ogórki kiszone pokrojone wzdłuż na ćwiartki, kluski świderki polane sosem i posypane zieleniną, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; kapustka fioletowa, kotlet, ziemniaki, mandarynka, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na białym talerzu: miseczka z brązowego szkła z zupą i mięskiem, trzy kromeczki chleba, mandarynka, jogurt owocowy. Napis - smacznego, wszystko na tle ceratki w zielono-białą kratkę.

Napis - smacznego-u góry, na beżowym tle w podłużne paseczki i u góry wzorki kwiatuszków. Trzy dania obiadowe przedstawione w prostokątach ukazujących fragment stołu, po bokach dania na talerzach, środkowe danie na serwetce białej w pączki kwiatków: na pierwszym talerzu - ziemniaki posypane zieleniną, kotlet schabowy, surówka z kapusty i marchewki, paczka herbatników, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na środkowym zdjęciu miseczka z brązowego szkła z zupą, jajkiem, ogórkami, zieleniną, dwie kromki chleba białego, dwie ciemnego, jabłko, bułeczka drożdżowa posypana cukrem pudrem, na trzecim ryż ciemny, mięso, gulasz, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, szklanka z brązowego szkła z kompotem, gruszka, a prawym dolnym rogu obrazka zielona kapustka i kapelusze grzybków

Trzy dania obiadowe, każde umieszczone w prostokątach na tle żółtym, we wzorki zielone. Na pierwszym ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: dwa kotleciki schabowe, ugotowana marchewka w paski, ziemniaczki z zieleniną, jabłuszko, szklanka w szkle z brązowego szła z kompotem; na drugim: ziemniaki, surówka z surowej kapusty, kotlet smażony rybny, talerzyk ustawiony na serwetce papierowej w biało-czarne paski, widoczna głowa zebry; na trzecim talerzyku ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila różkluski świderki z serem białym i sosem truskawkowym, bułka drożdżówka posypana cukrem pudrem