Stołówka
Informacja Stołówka 2022/2023
Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc luty 2023 roku: 10 dni roboczych (od 01-10.02.2023 r. oraz 27-28.02.2023 r.) X obiad 4,00 zł
40,00zł
PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości na e- sekretariat
w systemie Librus (do Anny Malmon) w dni robocze w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność.
Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone
w innej formie niż wiadomości na e- sekretariat w systemie Librus.
Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.
W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków.
*nie będą uwzględniane wpłaty bez złożonej deklaracji żywieniowej!
Jadłospis: 1 lutego 2023 r. - 28 lutego 2023 r.
- 1 lutego (środa): Zupa warzywna z ogórkami kiszonymi na indyku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenna, banan.
Alergeny: 1, 7, 9 - 2 lutego (czwartek): Kasza pęczak prażona, sztuka mięsa wieprzowego w sosie własnym, sałatka z buraków z cebulą
i olejem, kompot truskawkowy, jabłko.
Alergeny: 1 - 3 lutego (piątek): Ziemniaki z zielenina, filet rybny panierowany smażony, surówka
z selera z marchewka i jogurtem naturalnym, woda z miętą, miodem i cytryną.
Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9 - 6 lutego (poniedziałek): Zupa warzywna z kiszoną kapustą na żeberkach z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza.
Alergeny: 1, 9 -
7 lutego (wtorek): Makaron durum z serem białym i musem jogurtowo – truskawkowym, kompot z owoców mieszanych, mandarynka.
Alergeny: 7 -
8 lutego (środa): Zupa jarzynowa na kurczaku z brokułem i zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, banan.
Alergeny: 1, 7, 9 -
9 lutego (czwartek): Ziemniaki z zieleniną, filet z kurczaka panierowany smażony, sałata zielona z rzodkiewką i szczypiorkiem ze śmietaną, kompot z owoców mieszanych.
Alergeny: 1, 3, 7 -
10 lutego (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka
z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem z olejem, woda z miętą, miodem i cytryną.
Alergeny: 1, 3, 4 -
27 lutego (poniedziałek): Zupa warzywna z grochem łupanym na żeberkach
z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, mandarynka.
Alergeny: 1, 9 -
28 lutego (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, schab wieprzowy w sosie własnym, marchewka z groszkiem gotowana, woda z miętą, miodem i cytryną, jabłko.
Alergeny: 1, 7
W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.
Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten, tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.