Stołówka
Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc wrzesień 2023 roku:
15 dni roboczych (od 11-29.09.2023 r.)
X obiad 4,50 zł
67,50zł
PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości na e- Sekretariat
w systemie Librus (do Anny Malmon) w dni robocze
w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone
z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus.
Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.
W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w sekretariacie szkoły
do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków.
Rozliczenia dokonywane będą po zgłoszeniu rezygnacji z posiłków oraz 30 grudnia i 29 czerwca
w danym roku szkolnym.
*nie będą uwzględniane wpłaty bez złożonej deklaracji żywieniowej!
Jadłospis 25 września - 6 października 2023 r.
- 25 września (poniedziałek): Zupa brokułowa na żeberkach
z zieloną pietruszką i koprem, pieczywo żytnie i pszenne, brzoskwinia
Alergeny: 1, 7, 9
26 września (wtorek): Makaron spaghetti z sosem z mięsa wieprzowego z koncentratem i serem żółtym, sok owocowy 100%
Alergeny: 1, 7 - 27 września (środa): Ryż prażony, filet z piersi kurczaka panierowany smażony, mizeria ze śmietaną, marchewka mini gotowana, kompot owocowy
Alergeny: 1, 3, 7 - 28 września (czwartek): Barszcz biały na żeberkach z białą kiełbasą i jajkiem, bułka żytnia i pszenna, banan
Alergeny: 1, 3, 7 - 29 września (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kapusty granatowej, herbata z miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3, 4 - 2 października (poniedziałek): Zupa pomidorowa na golonce z makaronem
i zieleniną, nektarynka
Alergeny: 1, 7, 9 - 3 października (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, gołąbki z mięsem wieprzowym i ryżem w sosie pomidorowym, pikle z ogórka świeżego z koprem, kompot truskawkowy
Alergeny: 1, 3, 7 - 4 października (środa): Zupa kapuśniak z białej kapusty na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, ciasto drożdżowe, banan
Alergeny: 1, 3, 7 - 5 października (czwartek): Kasza pęczak, gulasz wieprzowy z warzywami, surówka
z ogórka kiszonego, kompot z owoców mieszanych
Alergeny: 1, 9 - 6 października (piątek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny panierowany smażony, surówka z selera i marchewki z jogurtem naturalnym, woda z miętą, miodem
i cytryną
Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9
W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.