Stołówka
Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc maj 2023 roku: 17 dni roboczych (od 04-22.05.2023 r. oraz 26-31.05.2023r.) X obiad 4,00 zł
68,00zł
PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc… Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus (do Anny Malmon) w dni robocze w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus.
Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.
W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków.
*nie będą uwzględniane wpłaty bez złożonej deklaracji żywieniowej
Jadłospis 22 maja 2023 r. - 7 czerwca 2023 r.
- 22 maja (poniedziałek): Kasza jęczmienna, sztuka mięsa wieprzowego w sosie własnym, mizeria z ogórka świeżego ze śmietana, i koprem, herbata z miodem
i cytryną
Alergeny: 1, 7 - 26 maja (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka
z białej kapusty z marchewką, koprem i olejem, woda z mięta, miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3, 4 - 29 maja (poniedziałek): Zupa ogórkowa na żeberkach z zieleniną, pieczywo żytnie
i pszenne, banan
Alergeny: 1, 7, 9 - 30 maja (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, filet z piersi kurczaka panierowany smażony, surówka z kapusty pekińskiej z olejem, kompot truskawkowy
Alergeny: 1, 3 - 31 maja (środa): Zupa szczawiowa na biodrówce z jajkiem i zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, jabłko
Alergeny: 1, 3, 7, 9 - 1 czerwca (czwartek): Makaron durum z serem białym i musem jogurtowo
– truskawkowym, woda z miętą, miodem i cytryną, banan
Alergeny: 1, 7 - 2 czerwca (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet z piersi kurczaka panierowany smażony, surówka z kapusty granatowej z ogórkiem kiszonym, cebulą i jabłkiem
z olejem, herbata z miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3 - 5 czerwca (poniedziałek): Zupa grochowa na żeberkach z kiełbasą i zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, jabłko
Alergeny: 1, 9 - 6 czerwca (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, schab wieprzowy duszony w sosie własnym, buraczki gotowane, sok owocowy 100%
Alergeny: 1 - 7 czerwca (środa): Makaron spaghetti durum, sos z mięsa wieprzowego
z koncentratem pomidorowym i żółtym serem, pikle z ogórka świeżego z koprem, kompot z owoców mieszanych
Alergeny: 1, 7
W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym. Do surówek i sałatek używany jest olej rzepakowy. Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.
Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne