Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc październik 2024 roku:
21 dni roboczych (od 01.10-30.10.2024 r.)
X obiad 5 zł
105 zł
PROSIMY O WPŁATY ZA POMOCĄ APLIKACJI ZAMÓW POSIŁEK
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez aplikację Zamów posiłek do godziny 8.00.
Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
W przypadku rezygnacji z posiłków prosimy o informację w aplikacji Zamów posiłek.
Rozliczenia dokonywane będą po zgłoszeniu rezygnacji z posiłków oraz 30 grudnia i 29 czerwca w danym roku szkolnym.
Jadłospis 02 października 2024 - 16 października 2024
- 02.10.2024 (środa): Zupa warzywna (300ml) na indyku (50g) z ogórkami kiszonymi z zieloną pietruszką i koprem (udziec indyczy, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, ogórki kiszone, masło (mleko), śmietana 18% (mleko), pietruszka zielona, koper), pieczywo pszenne i żytnie z ziarnami (mąka pszenna i żytnia, słonecznik, dynia, mak, siemię lniane), baton granola owsiany z miodem (płatki owsiane, miód, mleko, orzechy), jabłko
- 03.10.2024 (czwartek): Kasza gryczana (50g) prażona, gulasz z udźca wołowego (90g) z warzywami (wołowina udziec, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, marchewka, pietruszka, seler, por), surówka z kiszonej kapusty (80g) z marchewką i jabłkiem (kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, olej rzepakowy, pietruszka zielona, cukier), sok jabłkowo – śliwkowy 100% tłoczony (200ml)
- 04.10.2024 (piątek): Ziemniaki (200g) z zieloną pietruszką i koprem, filet rybny z miruny (90g) panierowany smażony (ryba miruna, jajka, bułka tarta (mąka pszenna), cebula, mąka kukurydziana, olej rzepakowy), surówka z selera (80g) z marchewką z jogurtem naturalnym (seler, marchewka, jogurt naturalny), woda z miętą, miodem i cytryną (200ml)
- 07.10.2024 (poniedziałek): Zupa warzywna (300ml) na kurczaku (50g) z brokułem, zieloną pietruszką i koprem, (kurczak, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuł, pietruszka zielona, koper, ziemniaki, śmietana 18% (mleko)), banan, babka piaskowa z kakao (mąka pszenna, jajka)
- 08.10.2024 (wtorek): Makaron (60g) penne (mąka pszenna), z serem feta, szpinakiem i suszonymi pomidorami (ser feta (mleko), suszone pomidory, szpinak, czosnek, masło (mleko), cebula), surówka z marchewki (80g) i jabłka z jogurtem naturalnym (marchewka, jabłko, jogurt naturalny(mleko)), kompot z owoców mieszanych (200ml), jabłko
- 09.10.2024 (środa): Zupa warzywna (300ml) na żeberkach wieprzowych (50g) z koncentratem pomidorowym, ryżem, zieloną pietruszką i koprem (żeberka wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler por, ryż, koncentrat pomidorowy, pietruszka zielona, koper, śmietana 18% (mleko)), jogurt owocowy, mandarynka
- 10.10.2024 (czwartek): Ziemniaki (200g) z zieloną pietruszką i koprem, sznycel drobiowy (90g) panierowany smażony (filet z kurczaka, jajka, bułka tarta (mąka pszenna), mąka kukurydziana, olej rzepakowy), sałatka z buraków (100g) z cebulą (buraki, cukier, cebula, cytryna, olej rzepakowy), sok jabłkowo – gruszkowy tłoczony 100% (200ml)
- 11.10.2024 (piątek): Ziemniaki (200g) z zieloną pietruszką i koprem, filet rybny z miruny (90g) panierowany smażony (ryba miruna, jajka, bułka tarta (mąka pszenna), mąka kukurydziana, olej rzepakowy), surówka z kapusty pekińskiej (80g) z marchewką, jabłkiem, olejem rzepakowym (kapusta pekińska, marchewka, jabłko, koper, cukier, olej rzepakowy), herbata z miodem i cytryną (200ml)
- 15.10.2024 (wtorek): Zupa warzywna (300ml) na kurczaku (30g) i indyku (20g) z kaszą jęczmienną (kurczak, indyk, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, pietruszka zielona, koper, ziemniaki), pieczywo pszenne i żytnie z ziarnami (mąka pszenna i żytnia, słonecznik, dynia, mak, siemię lniane), serek homogenizowany waniliowy (mleko), banan
- 16.10.2024 (środa): Kasza bulgur (50g) prażona, schab duszony (90g) w sosie własnym (schab wieprzowy, olej rzepakowy, mąka pszenna, cebula, czosnek), sałata rzymska z rzodkiewką i szczypiorkiem ze śmietaną (śmietana 18% (mleko)), kompot z owoców mieszanych (200ml)
W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym. Do surówek i sałatek używany jest olej rzepakowy. Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.
Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
- Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.