Stołówka

W związku z powrotem klas IV-VIII do szkół w trybie hybrydowym, bardzo prosimy o indywidualny kontakt ze szkołą, w celu ustalenia kwoty za wyżywienie w miesiącu maju 2021 r. W przypadku pytań proszę dzwonić pod numer 509 971 995.

W czasie zdalnego nauczania poniżej umieszczone informacje dotyczą uczniów klas 0 - III.

Chęć korzystania z obiadów należy zgłosić poprzez wypełnienie deklaracji dostępnej w sekretariacie szkoły i dostarczenie jej do sekretariatu szkoły.

Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc maj 2021 roku:
17 dni roboczych od 4 maja 2021 r. do 31 maja 2021 r. x obiad 3,00 zł = 51,00 zł (pięćdziesiąt jeden zlotych)

PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez kontakt telefoniczny w dni robocze pod numerem 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż kontakt telefoniczny na podany wyżej numer telefonu.
Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.
W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków. 

 

Jadłospis 4 maja - 17 maja 2021  

4 maja (wtorek) Zupa pomidorowa na kurczaku z makaronem durum z zieleniną, banan
Alergeny: 1, 3, 7, 9
5 maja (środa) Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kapusty pekińskiej z sosem winnym, herbata z miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3, 4
6 maja (czwartek) Kasza gryczana, pieczeń rzymska wieprzowa, sałata zielona z rzodkiewką i szczypiorkiem ze śmietaną, kompot z owoców mieszanych
Alergeny: 1, 3, 7
7 maja (piątek) Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, jabłko
Alergeny: 1, 9
10 maja (poniedziałek) Zupa ogórkowa na indyku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, gruszka
Alergeny: 1, 7, 9
11 maja (wtorek) Makaron durum spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym z serem żółtym, sok jabłkowo – gruszkowy 100%
Alergeny: 1, 3, 7
12 maja (środa) Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, woda z miętą, miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3, 4
13 maja (czwartek) Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, jogurt owocowy, banan
Alergeny: 1, 7, 9
14 maja (piątek) Kasza pęczak, schab duszony w sosie własnym, sałatka z buraków z cebulą, herbata z miodem i cytryną, jabłko
Alergeny: 1
17 maja (poniedziałek) Makaron durum, filet z piersi indyka duszony w warzywach, pikle z ogórka świeżego, kompot truskawkowy
Alergeny: 1, 3, 9

-Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.