Obiad na talerzu: ziemniaki, kotlety, pomidor, sałata

Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc marzec 2024 roku: 19 dni roboczych (od 1-27.03.2024 r.) X obiad 4,50 zł

85,50 zł

PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM

numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193

Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu

ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

Bank: Pekao S.A. 

Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc… Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości na e- Sekretariat
w systemie Librus (do pani Sylwii Rogala) w dni robocze w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc. 

Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone
w innej formie niż wiadomości na e - Sekretariat w systemie Librus.

Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00. 

W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków. 

Rozliczenia dokonywane będą po zgłoszeniu rezygnacji z posiłków oraz 30 grudnia
i 29 czerwca w danym roku szkolnym. 

*nie będą uwzględniane wpłaty bez złożonej deklaracji żywieniowej!

Jadłospis 26 lutego - 8 marca 2024 r.

  • 26 lutego (poniedziałek): Zupa pomidorowa na kurczaku i indyku z makaronem
    i zieleniną, mus owocowy, mandarynka
    Alergeny: 1, 7, 9
  • 27 lutego (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy smażony, surówka
    z kapusty pekińskiej z marchewką, koprem z sosem winnym, kompot z owoców mieszanych
    Alergeny: 1, 3, 10
  • 28 lutego (środa): Kasza pęczka, karczek wieprzowy duszony w sosie własnym, sałatka z buraków czerwonych, sok jabłkowy 100%
    Alergeny: 1
  • 29 lutego (czwartek): Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, jabłko, jogurt naturalny
    Alergeny: 1, 7, 9
  • 1 marca (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny smażony, surówka z kapusty granatowej z jabłkiem, cebulą i jogurtem naturalnym, herbata z miodem i cytryną
    Alergeny: 1, 3, 4, 7
  • 4 marca (poniedziałek): Zupa grochowa na żeberkach wieprzowych z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, banan
    Alergeny: 1, 9
  • 5 marca (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet mielony drobiowy smażony, fasolka szparagowa i marchewka mini z wody, kompot z owoców mieszanych, mandarynka
    Alergeny: 1, 3
  • 6 marca (środa): Makaron durum spaghetti, sos z mięsa wieprzowego
    z koncentratem pomidorowym i żółtym serem, pikle z ogórka świeżego z koprem, woda z miętą, miodem i cytryną
    Alergeny: 1, 7
  • 7 marca (czwartek): Zupa ogórkowa na kurczaku i indyku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza
    Alergeny: 1, 7, 9
  • 8 marca (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka
    z kiszonej kapusty, woda z miętą, miodem i cytryną
    Alergeny: 1, 3, 4

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.

Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Cztery dania obiadowe, każde umieszczone w prostokącie przedstawiającym zdjęcie fragmentu stoku, każdy talerz z daniem obiadowym ułożony na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: ziemniaki, mięso, buraczki, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem, banan; ogórki kiszone pokrojone wzdłuż na ćwiartki, kluski świderki polane sosem i posypane zieleniną, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; kapustka fioletowa, kotlet, ziemniaki, mandarynka, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na białym talerzu: miseczka z brązowego szkła z zupą i mięskiem, trzy kromeczki chleba, mandarynka, jogurt owocowy. Napis - smacznego, wszystko na tle ceratki w zielono-białą kratkę.

Napis - smacznego-u góry, na beżowym tle w podłużne paseczki i u góry wzorki kwiatuszków. Trzy dania obiadowe przedstawione w prostokątach ukazujących fragment stołu, po bokach dania na talerzach, środkowe danie na serwetce białej w pączki kwiatków: na pierwszym talerzu - ziemniaki posypane zieleniną, kotlet schabowy, surówka z kapusty i marchewki, paczka herbatników, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na środkowym zdjęciu miseczka z brązowego szkła z zupą, jajkiem, ogórkami, zieleniną, dwie kromki chleba białego, dwie ciemnego, jabłko, bułeczka drożdżowa posypana cukrem pudrem, na trzecim ryż ciemny, mięso, gulasz, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, szklanka z brązowego szkła z kompotem, gruszka, a prawym dolnym rogu obrazka zielona kapustka i kapelusze grzybków

Trzy dania obiadowe, każde umieszczone w prostokątach na tle żółtym, we wzorki zielone. Na pierwszym ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: dwa kotleciki schabowe, ugotowana marchewka w paski, ziemniaczki z zieleniną, jabłuszko, szklanka w szkle z brązowego szła z kompotem; na drugim: ziemniaki, surówka z surowej kapusty, kotlet smażony rybny, talerzyk ustawiony na serwetce papierowej w biało-czarne paski, widoczna głowa zebry; na trzecim talerzyku ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila różkluski świderki z serem białym i sosem truskawkowym, bułka drożdżówka posypana cukrem pudrem

Ziemniaki z mięsek i surówką na talerzyku

W związku z rekomendacją Wydziału Edukacji o obrocie bezgotówkowym w szkołach i placówkach oświatowych w załączeniu przekazujemy Państwu wniosek o zwrot nadpłat/odliczeń za posiłki szkolne.