Stół, na nim słodycze i dzieci wokół stołu
Mleczna, gorzka, biała, a nawet rubinowa przepyszna czekolada!
1 grudnia klasa 2b wybrała się do Science - Lab na "Mikołajkowe warsztaty czekolady".
W trakcie zajęć dzieci dowiedziały się jak powstaje czekolada od zebrania ziaren kakaowca, aż do stworzenia tabliczki czekolady. Największą atrakcją było zrobienie własnej czekolady z róznymi dodatkami.
Samodzielne tworzenie słodkości - czekolady w kształcie choinki - sprawiło dzieciom wiele radości.
Następnie niepowtarzalne czekolady zostały pięknie zapakowane.
Na koniec każdy uczestnik zrobił owocowy szaszłyk, który osobiście oblał czekoladą płynącą z fontanny.
Po zjedzeniu tego smakołyku w wyśmienitych humorach klasa 2b wróciła do szkoły.
Stół, na nim słodycze i dzieci wokół stołu