Stołówka

Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc październik 2021 roku: 19 dni roboczych od 01-29.10.2021 roku X obiad 3,00 zł

57,00zł

PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM

numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193

Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu

ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

Bank: Pekao S.A.

Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc… Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus w dni robocze w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.

Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus.

Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.

W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków.

 

Jadłospis 4 października  - 19 października 2021  

4 października 

(poniedziałek)

Zupa warzywna na kurczaku z zacierkami, ziemniakami i zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne , gruszka
Alergeny: 1, 3, 9

5 października 

(wtorek)

Ziemniaki z zieloną pietruszką i koprem, kotlet mielony z fileta kurczaka nadziewany pieczarkami panierowany smażony, marchewka z groszkiem gotowana zasmażana, sok jabłkowo – gruszkowy 100%
Alergeny: 1, 3, 7

6 października 

(środa)

Ziemniaki z zieloną pietruszką i koprem, filet rybny panierowany smażony, surówka z kwaszonej kapusty, woda z miętą, miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3

7 października 

(czwartek)

Kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej z warzywami, ogórek kiszony, kompot z owoców mieszanych
Alergeny: 1, 9

8 października 

(piątek)

Zupa warzywna na golonce indyczej z kalafiorem z ziemniakami i zieleniną pieczywo żytnie i pszenne, banan
Alergeny: 1, 7, 9

11 października 

(poniedziałek)

Zupa barszcz biały na żeberkach wieprzowych z kiełbasą i jajkiem, pieczywo żytnie i pszenne, jabłko
Alergeny: 1, 3, 7

12 października 

(wtorek)

Ziemniaki z zieleniną, kapusta faszerowana mięsem wieprzowym i ryżem duszona w sosie pomidorowym, pikle z ogórka świeżego z koperkiem, kompot truskawkowy
Alergeny: 1, 3, 7

13 października 

(środa)

Ziemniaki z zieloną pietruszką i koprem, kotlet z fileta rybnego panierowany smażony, surówka z pekińskiej kapusty, woda z miętą, miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3, 4

18 października 

(poniedziałek)

Makaron durum z serem białym i musem jogurtowo – truskawkowym, soczek jabłkowy 100%
Alergen: 1, 3, 7

19 października 

(wtorek)

Ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy panierowany smażony, sałata z buraków czerwonych, kompot z owoców mieszanych, jabłko
Alergeny: 1, 3

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę.

Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”).

Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.