Stołówka

Ziemniaki z mięsek i surówką na talerzyku

W związku z rekomendacją Wydziału Edukacji o obrocie bezgotówkowym w szkołach i placówkach oświatowych w załączeniu przekazujemy Państwu wniosek o zwrot nadpłat/odliczeń za posiłki szkolne.

Obiad na talerzu: ziemniaki, kotlety, pomidor, sałata

Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc listopad 2023 roku:
     19 dni roboczych (od 06-30.11.2023 r.) X obiad 4,50 zł
85,50zł

PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM

numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193 

Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu

ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

Bank: Pekao S.A.

Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…

Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości 
na e- Sekretariat w systemie Librus (do Anny Malmon)  w dni robocze
 w godzinach 8:00 – 10:00 dnia  poprzedzającego nieobecność
. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.

Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus.

Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.

W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie
w sekretariacie szkoły
do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta 
z posiłków.

Rozliczenia dokonywane będą po zgłoszeniu rezygnacji
z posiłków oraz 30 grudnia i 29 czerwca w danym roku szkolnym.

*nie będą uwzględniane wpłaty bez złożonej deklaracji żywieniowej!

Jadłospis 24 listopada - 7 grudnia 2023 r.

  • 24 listopada: (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny smażony, surówka z ogórka kiszonego z marchewką, cebulą i olejem, woda z miętą, miodem i cytryną, mus owocowy 100%
    Alergeny: 1, 3, 4
  • 27 listopada (poniedziałek): Makaron durum z serem białym i musem jogurtowo – truskawkowym, kompot z owoców mieszanych , banan
    Alergeny: 1, 7
  • 28 listopada (wtorek): Zupa warzywna na żeberkach wieprzowych z kalafiorem, brokułem, groszkiem, fasolką, pieczywo żytnie i pszenne, jogurt owocowy, mandarynka
    Alergeny: 1, 7, 9
  • 29 listopada (środa): Ziemniaki z zieleniną, filet z piersi kurczaka panierowany smażony, surówka z kapusty pekińskiej z marchewka i olejem, kompot truskawkowy
    Alergeny: 1, 3
  • 30 listopada (czwartek): Barszcz biały na żeberkach z kiełbasą śląską i jajkiem, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza
    Alergeny: 1, 3, 7
  • 1 grudnia (piątek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, woda z miętą, miodem i cytryną
    Alergeny: 1, 3, 4
  • 4 grudnia (poniedziałek): Zupa warzywna na udźcu indyczym ogórkowa z ryżem
    z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, mandarynka
    Alergeny: 1, 7, 9
  • 5 grudnia (wtorek): Kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej z warzywami, sałatka z buraków czerwonych z cebulą i olejem, kompot z owoców mieszanych, jabłko
    Alergeny: 1, 9
  • 6 grudnia (środa): Zupa warzywna na kurczaku brokułowa z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza
    Alergeny: 1, 7, 9
  • 7 grudnia (czwartek): Ziemniaki z zieleniną, rumsztyk wołowo – wieprzowy smażony, surówka z marchewki z chrzanem i jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy
    Alergeny: 1, 3, 7

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.

Cztery dania obiadowe, każde umieszczone w prostokącie przedstawiającym zdjęcie fragmentu stoku, każdy talerz z daniem obiadowym ułożony na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: ziemniaki, mięso, buraczki, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem, banan; ogórki kiszone pokrojone wzdłuż na ćwiartki, kluski świderki polane sosem i posypane zieleniną, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; kapustka fioletowa, kotlet, ziemniaki, mandarynka, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na białym talerzu: miseczka z brązowego szkła z zupą i mięskiem, trzy kromeczki chleba, mandarynka, jogurt owocowy. Napis - smacznego, wszystko na tle ceratki w zielono-białą kratkę.

Napis - smacznego-u góry, na beżowym tle w podłużne paseczki i u góry wzorki kwiatuszków. Trzy dania obiadowe przedstawione w prostokątach ukazujących fragment stołu, po bokach dania na talerzach, środkowe danie na serwetce białej w pączki kwiatków: na pierwszym talerzu - ziemniaki posypane zieleniną, kotlet schabowy, surówka z kapusty i marchewki, paczka herbatników, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na środkowym zdjęciu miseczka z brązowego szkła z zupą, jajkiem, ogórkami, zieleniną, dwie kromki chleba białego, dwie ciemnego, jabłko, bułeczka drożdżowa posypana cukrem pudrem, na trzecim ryż ciemny, mięso, gulasz, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, szklanka z brązowego szkła z kompotem, gruszka, a prawym dolnym rogu obrazka zielona kapustka i kapelusze grzybków

Trzy dania obiadowe, każde umieszczone w prostokątach na tle żółtym, we wzorki zielone. Na pierwszym ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: dwa kotleciki schabowe, ugotowana marchewka w paski, ziemniaczki z zieleniną, jabłuszko, szklanka w szkle z brązowego szła z kompotem; na drugim: ziemniaki, surówka z surowej kapusty, kotlet smażony rybny, talerzyk ustawiony na serwetce papierowej w biało-czarne paski, widoczna głowa zebry; na trzecim talerzyku ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila różkluski świderki z serem białym i sosem truskawkowym, bułka drożdżówka posypana cukrem pudrem