Stołówka
W związku z rekomendacją Wydziału Edukacji o obrocie bezgotówkowym w szkołach i placówkach oświatowych w załączeniu przekazujemy Państwu wniosek o zwrot nadpłat/odliczeń za posiłki szkolne.
Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc listopad 2023 roku:
19 dni roboczych (od 06-30.11.2023 r.) X obiad 4,50 zł
85,50zł
PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości
na e- Sekretariat w systemie Librus (do Anny Malmon) w dni robocze
w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus.
Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.
W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie
w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta
z posiłków.
Rozliczenia dokonywane będą po zgłoszeniu rezygnacji
z posiłków oraz 30 grudnia i 29 czerwca w danym roku szkolnym.
*nie będą uwzględniane wpłaty bez złożonej deklaracji żywieniowej!
Jadłospis 24 listopada - 7 grudnia 2023 r.
- 24 listopada: (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny smażony, surówka z ogórka kiszonego z marchewką, cebulą i olejem, woda z miętą, miodem i cytryną, mus owocowy 100%
Alergeny: 1, 3, 4 - 27 listopada (poniedziałek): Makaron durum z serem białym i musem jogurtowo – truskawkowym, kompot z owoców mieszanych , banan
Alergeny: 1, 7 - 28 listopada (wtorek): Zupa warzywna na żeberkach wieprzowych z kalafiorem, brokułem, groszkiem, fasolką, pieczywo żytnie i pszenne, jogurt owocowy, mandarynka
Alergeny: 1, 7, 9 - 29 listopada (środa): Ziemniaki z zieleniną, filet z piersi kurczaka panierowany smażony, surówka z kapusty pekińskiej z marchewka i olejem, kompot truskawkowy
Alergeny: 1, 3 - 30 listopada (czwartek): Barszcz biały na żeberkach z kiełbasą śląską i jajkiem, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza
Alergeny: 1, 3, 7 - 1 grudnia (piątek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, woda z miętą, miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3, 4 - 4 grudnia (poniedziałek): Zupa warzywna na udźcu indyczym ogórkowa z ryżem
z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, mandarynka
Alergeny: 1, 7, 9 - 5 grudnia (wtorek): Kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej z warzywami, sałatka z buraków czerwonych z cebulą i olejem, kompot z owoców mieszanych, jabłko
Alergeny: 1, 9 - 6 grudnia (środa): Zupa warzywna na kurczaku brokułowa z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza
Alergeny: 1, 7, 9 - 7 grudnia (czwartek): Ziemniaki z zieleniną, rumsztyk wołowo – wieprzowy smażony, surówka z marchewki z chrzanem i jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy
Alergeny: 1, 3, 7
W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.