Stołówka

Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc styczeń 2022 roku: 15 dni roboczych X obiad 4,00 zł

60,00  zł

PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM

numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193

Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu

ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

Bank: Pekao S.A.

Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc… Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus w dni robocze w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.

Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus.

Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 48 363 75 73 w godzinach 8:00 – 10:00.

W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków.

Jadłospis 21 stycznia 2022 r. - lutego 2022 r.

    • 21 stycznia (piątek): Zupa barszcz biały na żeberkach wieprzowych z jajkiem, pieczywo żytnie i pszenne, mandarynka
      Alergeny: 1, 3, 7
    • 24 stycznia (poniedziałek): Zupa pomidorowa na wołowinie z makaronem durum i zieleniną, jabłko
      Alergeny: 1, 7, 9
    • 25 stycznia (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy panierowany smażony, marchewka tarta z jabłkiem z jogurtem naturalnym, sok jabłkowy 100%
      Alergeny: 1, 3, 7
    • 26 stycznia (środa): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, woda z miętą, miodem i cytryną
      Alergeny: 1, 3, 4
    • 27 stycznia (czwartek): Kasza jęczmienna, filet z indyka duszony w sosie własnym z warzywami, surówka z kapusty granatowej, kompot z owoców mieszanych
      Alergeny: 1
    • 28 stycznia (piątek): Zupa ogórkowa na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza
      Alergeny: 1, 7, 9
    • 31 stycznia 2022 r. - 13 lutego 2022 r. - ferie zimowe
    • 14 lutego (poniedziałek): Zupa pieczarkowa na udźcu indyczym z makaronem durum z zieleniną, banan
      Alergeny: 1, 7, 9
    • 15 lutego (wtorek): Zupa fasolowa na żeberkach z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza
      Alergeny: 1, 7, 9
    • 16 lutego (środa): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i koprem, woda z miętą, miodem i cytryną
      Alergeny: 1, 3, 4
    • 17 lutego (czwartek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet mielony wieprzowy smażony, sałatka z buraków, kompot truskawkowy
      Alergeny: 1, 3
    • 18 lutego (piątek): Makaron durum z serem białym i musem jogurtowo – truskawkowym, sok jabłkowo – gruszkowy 100%
      Alergeny: 1, 7

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę.

Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowanym na zimno („Kujawski”).

Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia.

Kompoty owocowe są niesłodzone. 

Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

    • Zboża zawierające gluten, tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
    • Skorupiaki i produkty pochodne
    • Jaja i produkty pochodne
    • Ryby i produkty pochodne
    • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
    • Soja i produkty pochodne
    • Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
    • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe
    • Seler i produkty pochodne
    • Gorczyca i produkty pochodne
    • Nasiona sezamu i produkty pochodne
    • Dwutlenek siarki i siarczyny
    • Łubin i produkty pochodne
    • Mięczaki i produkty pochodne
      •  

Cztery dania obiadowe, każde umieszczone w prostokącie przedstawiającym zdjęcie fragmentu stoku, każdy talerz z daniem obiadowym ułożony na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: ziemniaki, mięso, buraczki, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem, banan; ogórki kiszone pokrojone wzdłuż na ćwiartki, kluski świderki polane sosem i posypane zieleniną, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; kapustka fioletowa, kotlet, ziemniaki, mandarynka, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na białym talerzu: miseczka z brązowego szkła z zupą i mięskiem, trzy kromeczki chleba, mandarynka, jogurt owocowy. Napis - smacznego, wszystko na tle ceratki w zielono-białą kratkę.

Napis - smacznego-u góry, na beżowym tle w podłużne paseczki i u góry wzorki kwiatuszków. Trzy dania obiadowe przedstawione w prostokątach ukazujących fragment stołu, po bokach dania na talerzach, środkowe danie na serwetce białej w pączki kwiatków: na pierwszym talerzu - ziemniaki posypane zieleniną, kotlet schabowy, surówka z kapusty i marchewki, paczka herbatników, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na środkowym zdjęciu miseczka z brązowego szkła z zupą, jajkiem, ogórkami, zieleniną, dwie kromki chleba białego, dwie ciemnego, jabłko, bułeczka drożdżowa posypana cukrem pudrem, na trzecim ryż ciemny, mięso, gulasz, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, szklanka z brązowego szkła z kompotem, gruszka, a prawym dolnym rogu obrazka zielona kapustka i kapelusze grzybków

Trzy dania obiadowe, każde umieszczone w prostokątach na tle żółtym, we wzorki zielone. Na pierwszym ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: dwa kotleciki schabowe, ugotowana marchewka w paski, ziemniaczki z zieleniną, jabłuszko, szklanka w szkle z brązowego szła z kompotem; na drugim: ziemniaki, surówka z surowej kapusty, kotlet smażony rybny, talerzyk ustawiony na serwetce papierowej w biało-czarne paski, widoczna głowa zebry; na trzecim talerzyku ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila różkluski świderki z serem białym i sosem truskawkowym, bułka drożdżówka posypana cukrem pudrem