Stołówka
PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus w dni robocze w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus.
Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.
W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków.
Jadłospis 9 czerwca 2022 r. - 23 czerwca 2022 r.
- 9 czerwca (czwartek): Zupa zalewajka z jajkiem i kiełbasą, pieczywo żytnie i pszenne, banan
Alergeny: 1, 3, 7 - 10 czerwca (piątek): Makaron durum, filet z indyka duszony w sosie pieczarkowo – śmietanowym, marchewka mini gotowana, sok 100%
Alergeny: 1, 7 - 13 czerwca (poniedziałek): Zupa warzywna z białą kapustą na żeberkach z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, jogurt owocowy, jabłko
Alergeny: 1, 7, 9 - 14 czerwca (wtorek): Ziemniaki młode z zieleniną, kurczak pieczony, sałata zielona z rzodkiewką i szczypiorkiem ze śmietaną, kompot truskawkowy, banan
Alergeny: 7 - 15 czerwca (środa): Ziemniaki młode z zieleniną, kotlet schabowy smażony, buraczki młode gotowane, sok jabłkowo – gruszkowy 100%
Alergeny: 1, 3 - 16 - 17 czerwca - Przerwa na Boże Ciało
- 20 czerwca (poniedziałek): Ziemniaki młode z zieleniną, kotlet mielony z fileta kurczaka smażony, kapusta młoda duszona, kompot truskawkowy, jabłko
Alergeny: 1, 3 - 21 czerwca (wtorek): Makaron durum z musem truskawkowym, kompot z owoców mieszanych, jogurt naturalny, herbatniki
Alergeny: 1, 7
- 22 czerwca (środa): Zupa pomidorowa na wołowinie i indyku z ryżem i zieleniną, mus owocowy
Alergeny: 1, 7, 9 - 23 czerwca (czwartek): Zupa ogórkowa na żeberkach z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, banan
Alergeny: 1, 7, 9
W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę.
Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”).
Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia.
Kompoty owocowe są niesłodzone.
Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
- Zboża zawierające gluten, tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.