Obiad na talerzu: ziemniaki, kotlety, pomidor, sałata

Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc marzec 2023 roku:
     23 dni roboczych (od 01-31.03.2023 r.) X obiad 4,00 zł 

92,00zł

PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM

numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193 

Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu

ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

Bank: Pekao S.A.

Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…

Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości
na e- Sekretariat w systemie Librus (do Anny Malmon)  w dni robocze
w godzinach 8:00 – 10:00 dnia  poprzedzającego nieobecność
. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc. 

Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus.

Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00. 

W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie 
w sekretariacie szkoły
do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta
z posiłków.

*nie będą uwzględniane wpłaty bez złożonej deklaracji żywieniowej!

Jadłospis 29 marca 2023 r. - 17 kwietnia 2023 r.

  • 27 marca (poniedziałek): Zupa pomidorowa na kurczaku z makaronem i zieleniną, banan
    Alergeny: 1, 7, 9
  • 28 marca (wtorek): Kopytka, gulasz z szynki wieprzowej z warzywami, ogórek kiszony, kompot z owoców mieszanych
    Alergeny: 1, 3
  • 29 marca (środa): Ziemniaki z zieleniną, kotlet mielony smażony, kapusta kiszona duszona, kompot owocowy
    Alergeny: 1, 3
  • 30 marca (czwartek): Zupa barszcz biały na żeberkach z kiełbasą i jajkiem, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza
    Alergeny: 3, 7
  • 31 marca (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny smażony, surówka z warzyw mieszanych z jogurtem naturalnym, woda z miętą, miodem i cytryną
    Alergeny: 1, 3, 4, 9
  • 3 kwietnia (poniedziałek): Makaron durum z serem białym i musem jogurtowow – truskawkowym, kompot z owoców mieszanych
    Alergeny: 1, 7
  • 4 kwietnia (wtorek): Kasza pęczak, schab duszony w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot z owoców mieszanych
    Alergeny: 1, 7
  • 5 kwietnia (środa): Zupa grochowa na żeberkach z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, kiwi
    Alergeny: 1, 9
  • Przerwa świąteczna
  • 12 kwietnia (środa): Makaron durum spaghetti z sosem z szynki wieprzowej z koncentratem i żółtym serem, herbata z miodem i cytryną
    Alergeny: 1, 7
  • 13 kwietnia (czwartek): Zupa ogórkowa na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, banan
    Alergeny: 1, 7, 9
  • 14 kwietnia (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny smażony, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką, woda z miętą, miodem i cytryną
    Alergeny: 1, 3, 4
  • 17 kwietnia (poniedziałek): Zupa pomidorowa na indyku z ryżem i zieleniną, pomarańcza
    Alergeny: 7, 9

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym. Do surówek i sałatek używany jest olej rzepakowy. Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.

Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

Cztery dania obiadowe, każde umieszczone w prostokącie przedstawiającym zdjęcie fragmentu stoku, każdy talerz z daniem obiadowym ułożony na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: ziemniaki, mięso, buraczki, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem, banan; ogórki kiszone pokrojone wzdłuż na ćwiartki, kluski świderki polane sosem i posypane zieleniną, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; kapustka fioletowa, kotlet, ziemniaki, mandarynka, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na białym talerzu: miseczka z brązowego szkła z zupą i mięskiem, trzy kromeczki chleba, mandarynka, jogurt owocowy. Napis - smacznego, wszystko na tle ceratki w zielono-białą kratkę.

Napis - smacznego-u góry, na beżowym tle w podłużne paseczki i u góry wzorki kwiatuszków. Trzy dania obiadowe przedstawione w prostokątach ukazujących fragment stołu, po bokach dania na talerzach, środkowe danie na serwetce białej w pączki kwiatków: na pierwszym talerzu - ziemniaki posypane zieleniną, kotlet schabowy, surówka z kapusty i marchewki, paczka herbatników, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na środkowym zdjęciu miseczka z brązowego szkła z zupą, jajkiem, ogórkami, zieleniną, dwie kromki chleba białego, dwie ciemnego, jabłko, bułeczka drożdżowa posypana cukrem pudrem, na trzecim ryż ciemny, mięso, gulasz, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, szklanka z brązowego szkła z kompotem, gruszka, a prawym dolnym rogu obrazka zielona kapustka i kapelusze grzybków

Trzy dania obiadowe, każde umieszczone w prostokątach na tle żółtym, we wzorki zielone. Na pierwszym ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: dwa kotleciki schabowe, ugotowana marchewka w paski, ziemniaczki z zieleniną, jabłuszko, szklanka w szkle z brązowego szła z kompotem; na drugim: ziemniaki, surówka z surowej kapusty, kotlet smażony rybny, talerzyk ustawiony na serwetce papierowej w biało-czarne paski, widoczna głowa zebry; na trzecim talerzyku ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila różkluski świderki z serem białym i sosem truskawkowym, bułka drożdżówka posypana cukrem pudrem