Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc marzec 2023 roku:
23 dni roboczych (od 01-31.03.2023 r.) X obiad 4,00 zł
92,00zł
PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości
na e- Sekretariat w systemie Librus (do Anny Malmon) w dni robocze
w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus.
Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.
W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie
w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta
z posiłków.
*nie będą uwzględniane wpłaty bez złożonej deklaracji żywieniowej!
Jadłospis 29 marca 2023 r. - 17 kwietnia 2023 r.
- 27 marca (poniedziałek): Zupa pomidorowa na kurczaku z makaronem i zieleniną, banan
Alergeny: 1, 7, 9 - 28 marca (wtorek): Kopytka, gulasz z szynki wieprzowej z warzywami, ogórek kiszony, kompot z owoców mieszanych
Alergeny: 1, 3 - 29 marca (środa): Ziemniaki z zieleniną, kotlet mielony smażony, kapusta kiszona duszona, kompot owocowy
Alergeny: 1, 3 - 30 marca (czwartek): Zupa barszcz biały na żeberkach z kiełbasą i jajkiem, pieczywo żytnie i pszenne, pomarańcza
Alergeny: 3, 7 - 31 marca (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny smażony, surówka z warzyw mieszanych z jogurtem naturalnym, woda z miętą, miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3, 4, 9 - 3 kwietnia (poniedziałek): Makaron durum z serem białym i musem jogurtowow – truskawkowym, kompot z owoców mieszanych
Alergeny: 1, 7 - 4 kwietnia (wtorek): Kasza pęczak, schab duszony w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot z owoców mieszanych
Alergeny: 1, 7 - 5 kwietnia (środa): Zupa grochowa na żeberkach z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, kiwi
Alergeny: 1, 9 - Przerwa świąteczna
- 12 kwietnia (środa): Makaron durum spaghetti z sosem z szynki wieprzowej z koncentratem i żółtym serem, herbata z miodem i cytryną
Alergeny: 1, 7 - 13 kwietnia (czwartek): Zupa ogórkowa na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, banan
Alergeny: 1, 7, 9 - 14 kwietnia (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny smażony, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką, woda z miętą, miodem i cytryną
Alergeny: 1, 3, 4 - 17 kwietnia (poniedziałek): Zupa pomidorowa na indyku z ryżem i zieleniną, pomarańcza
Alergeny: 7, 9
W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.
Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym. Do surówek i sałatek używany jest olej rzepakowy. Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.
Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne