Obiad na talerzu: ziemniaki, kotlety, pomidor, sałata

Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc styczeń 2025 roku: 19 dni roboczych

(od 07.01-31.01.2025 r.) X obiad 5 zł

95 zł

PROSIMY O WPŁATY ZA POMOCĄ APLIKACJI ZAMÓW POSIŁEK

numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193 

Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu

ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

Bank: Pekao S.A. 
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez aplikację Zamów posiłek do godziny 8.00.
 
Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc. 

W przypadku rezygnacji z posiłków prosimy o informację w aplikacji Zamów posiłek. 

Rozliczenia dokonywane będą po zgłoszeniu rezygnacji z posiłków oraz 30 grudnia
i 29 czerwca w danym roku szkolnym. 

Jadłospis 16 grudnia 2024 - 14 stycznia 2025 r.

  • 16.12.2024 (poniedziałek) Zupa krupnik z kaszą jęczmienną na kurczaku i indyku z zieleniną, pieczywo pszenne, pszenno- żytnie z ziarnami i żytnie, jogurt owocowy, jabłko
    Alergeny: 1, 7, 9, 11
  • 17.12.2024 (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet mielony z fileta kurczaka pieczony w piecu, sałatka z buraków z cebula i olejem, kompot z owoców mieszanych
    Alergeny: 1, 3

  • 18.12.2024 (środa): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny z miruny panierowany smażony, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i olejem, herbata z miodem i cytryną, jabłko
    Alergeny: 1, 3, 4

  • 19.12.2024 (czwartek): Zupa pomidorowa na żeberkach z ryżem i zieleniną, banan
    Alergeny: 7, 9

  • 20.12.2024 (piątek): Makaron durum z serem białym i musem jogurtowo – truskawkowym, woda z miodem i cytryną, mandarynka
    Alergeny: 1, 7

  • Przerwa świąteczno – noworoczna

  • 07.01.2025 (wtorek): Zupa ogórkowa na żeberkach z zieleniną, pieczywo pszenne, pszenno – żytnie z ziarnami, żytnie, ciasto drożdżowe, jabłko
    Alergeny: 1, 3, 7, 9

  • 08.01.2025 (środa): Kasza gryczana, gulasz wieprzowy z warzywami, pikle z ogórka świeżego z koprem, kompot z owoców mieszanych
    Alergeny: 1, 9

  • 09.01.2025 (czwartek): Zupa fasolowa z białej fasoli na indyku z kiełbasą i zieleniną, pieczywo pszenne, pszenno – żytnie z ziarnami, żytnie, banan
    Alergeny: 1, 9, 11

  • 10.01.2025 (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i koprem z olejem, herbata z miodem i cytryną
    Alergeny: 1, 3, 4

  • 13.01.2025 (poniedziałek): Zupa kalafiorowa na kurczaku z zieleniną, pieczywo pszenne, pszenno – żytnie z ziarnami, żytnie, pomarańcza
    Alergeny: 1, 7, 9, 11

  • 14.01.2025 (wtorek): Makaron durum, pulpet z mięsa wieprzowego gotowany w sosie pomidorowym, surówka z selera z marchewką i jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy
    Alergeny: 1, 3, 7, 9

Alergeny zostały oznaczone literowo wg wykazu substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji.
Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym.
Do surówek i sałatek używany jest olej rzepakowy lub jogurt naturalny.
Potrawy, zupy, sosy przygotowywane są z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych z wyjątkiem koncentratu pomidorowego 30%.
Do produkcji używana jest sól niskosodowa w ilości 1,5g na osobę/dzień.
Do słodzenia używany jest miód naturalny w ilości 3g na 250 ml napoju do picia (herbata, woda z miętą).
Kompoty owocowe są niesłodzone.

Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Cztery dania obiadowe, każde umieszczone w prostokącie przedstawiającym zdjęcie fragmentu stoku, każdy talerz z daniem obiadowym ułożony na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: ziemniaki, mięso, buraczki, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem, banan; ogórki kiszone pokrojone wzdłuż na ćwiartki, kluski świderki polane sosem i posypane zieleniną, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; kapustka fioletowa, kotlet, ziemniaki, mandarynka, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na białym talerzu: miseczka z brązowego szkła z zupą i mięskiem, trzy kromeczki chleba, mandarynka, jogurt owocowy. Napis - smacznego, wszystko na tle ceratki w zielono-białą kratkę.

Napis - smacznego-u góry, na beżowym tle w podłużne paseczki i u góry wzorki kwiatuszków. Trzy dania obiadowe przedstawione w prostokątach ukazujących fragment stołu, po bokach dania na talerzach, środkowe danie na serwetce białej w pączki kwiatków: na pierwszym talerzu - ziemniaki posypane zieleniną, kotlet schabowy, surówka z kapusty i marchewki, paczka herbatników, kompot w szklance z brązowego szkła z uchem; na środkowym zdjęciu miseczka z brązowego szkła z zupą, jajkiem, ogórkami, zieleniną, dwie kromki chleba białego, dwie ciemnego, jabłko, bułeczka drożdżowa posypana cukrem pudrem, na trzecim ryż ciemny, mięso, gulasz, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, szklanka z brązowego szkła z kompotem, gruszka, a prawym dolnym rogu obrazka zielona kapustka i kapelusze grzybków

Trzy dania obiadowe, każde umieszczone w prostokątach na tle żółtym, we wzorki zielone. Na pierwszym ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila róż: dwa kotleciki schabowe, ugotowana marchewka w paski, ziemniaczki z zieleniną, jabłuszko, szklanka w szkle z brązowego szła z kompotem; na drugim: ziemniaki, surówka z surowej kapusty, kotlet smażony rybny, talerzyk ustawiony na serwetce papierowej w biało-czarne paski, widoczna głowa zebry; na trzecim talerzyku ułożonym na serwetce papierowej białej w motylki koloru filetowo białego i lila różkluski świderki z serem białym i sosem truskawkowym, bułka drożdżówka posypana cukrem pudrem