
Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc luty 2025 roku:
10 dni roboczych (od 17.02-28.02.2025 r.)
X obiad 5 zł
50 zł
PROSIMY O WPŁATY ZA POMOCĄ APLIKACJI ZAMÓW POSIŁEK
numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193
Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
ul. Kolberga 5, 26-600 Radom
Bank: Pekao S.A.
Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez aplikację Zamów posiłek do godziny 8.00.
Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.
W przypadku rezygnacji z posiłków prosimy o informację w aplikacji Zamów posiłek.
Rozliczenia dokonywane będą po zgłoszeniu rezygnacji z posiłków oraz 30 grudnia
i 29 czerwca w danym roku szkolnym.
Jadłospis 27 stycznia 2025 - 25 lutego 2025 r.
- 27.01.2025 (poniedziałek): Zupa warzywna na kurczaku i wołowinie z koncentratem pomidorowym, makaronem i zieleniną, banan
Alergeny: 1,7,9 - 28.01.2025 (wtorek): Kasza pęczak prażona, pulpet wieprzowo-drobiowy gotowany w sosie chrzanowym, sałatka z buraków z cebulą i olejem, sok z czarnej porzeczki
Alergeny: 1,3 - 29.01.2025 (środa): Zupa warzywna na żeberkach wieprzowych z ogórkami kiszonymi i zieleniną, pieczywo, pszenne, pszenno-żytnie z ziarnami i żytnie, pomarańcza
Alergeny: 1,7, 9,11 - 30.01.2025 (czwartek): Ziemniaki z zieleniną, gołąbki z mięsa wieprzowego z ryżem w sosie pomidorowym, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy
Alergeny: 1,3,7 - 31.01.2025 (piątek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny z miruny panierowany smażony, surówka z kapusty granatowej z ogórkiem kiszonym, cebulą z olejem, woda z miętą, miodem i cytryną, jabłko
Alergeny: 1,3,4 - Ferie zimowe
- 17.02.2025 (poniedziałek): Zupa warzywna na kurczaku i indyku z fasolką szparagową i zieleniną, pieczywo pszenne, pszenno-żytnie z ziarnami i żytnie, banan
Alergeny: 1,7,9,11 - 18.02.2025 (wtorek): Ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy panierowany smażony, buraczki na ciepło zasmażane, sok jabłkowy 100%
Alergeny: 1,3 - 19.02.2025 (środa): Zupa warzywna na żeberkach z kiszoną kapustą i kiełbasą, pieczywo pszenne, pszenno-żytnie z ziarnami i żytnie, jogurt owocowy, jabłko
Alergeny: 1,7,9,11 - 20.02.2025 (czwartek): Makaron durum, filet z indyka w sosie curry, sałata rzymska z suszonymi pomidorami, rzodkiewką i marchewką z sosem winnym, kompot z owoców mieszanych, mandarynka
Alergeny: 1 - 21.02.2025 (piątek): Ziemniaki z zieleniną, filet rybny z miruny panierowany smażony, surówka z warzyw mieszanych z jogurtem naturalnym, herbata z miodem i cytryną
Alergeny: 1,3,4,7,9 - 24.02.2025 (poniedziałek): Zupa na żeberkach wieprzowych z białą kiełbasą i jajkiem z barszczem białym zalewajka, pieczywo pszenne, pszenno-żytnie z ziarnami i żytnie, mandarynka
Alergeny: 1,3,11 -
25.02.2025 (wtorek): Kasza gryczana prażona, kotlet mielony drobiowy panierowany smażony, marchewka gotowana z groszkiem, kompot z owoców mieszanych, jabłko
Alergeny: 1,3
Alergeny zostały oznaczone literowo wg wykazu substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji.
Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym.
Do surówek i sałatek używany jest olej rzepakowy lub jogurt naturalny.
Potrawy, zupy, sosy przygotowywane są z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych z wyjątkiem koncentratu pomidorowego 30%.
Do produkcji używana jest sól niskosodowa w ilości 1,5g na osobę/dzień.
Do słodzenia używany jest miód naturalny w ilości 3g na 250 ml napoju do picia (herbata, woda z miętą).
Kompoty owocowe są niesłodzone.Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.