Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc listopad 2021 roku: 18 dni roboczych (od 02-30.11.2021 roku) x obiad 3,00 zł

(dni 10.11.2021 r. oraz 12.11.2021 r. nie są liczone do sumy za posiłki szkolne – są to dni wolne od zajęć dydaktycznych)

54,00zł

PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM

numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193

Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu

ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

Bank: Pekao S.A.

Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…

Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez wiadomości na e- Sekretariat w systemie Librus w dni robocze w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. 

Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż wiadomości na e-Sekretariat w systemie Librus.

Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 509 971 995 w godzinach 8:00 – 10:00.

W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w sekretariacie szkoły do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków.

Jadłospis 3 - 22 listopada 2021  

 

3 listopada 

(czwartek)

Zupa pomidorowa na kurczaku z makaronem durum i zieleniną, banan

Alergeny: 1, 3, 7, 9

5 listopada 

(piątek)

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kwaszonej kapusty, woda z miętą, miodem i cytryną

Alergeny: 1, 3, 4

8 listopada 

(poniedziałek)

Zupa jarzynowa na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, ciasto drożdżowe,  mandarynka

Alergeny: 1, 3, 7, 9

9 listopada 

(wtorek)

Ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy panierowany smażony, sałata zielona z rzodkiewką i szczypiorkiem ze śmietaną, kompot z owoców mieszanych

Alergeny: 1, 3, 7

15 listopada (poniedziałek)

Zupa zalewajka na żeberkach z kiełbasą i boczkiem z jajkiem, pieczywo żytnie i pszenne, jabłko

Alergeny: 1, 3, 7, 9

16 listopada (wtorek)

Kasza pęczak, pulpet wieprzowy gotowany w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, kompot truskawkowy

Alergeny: 1, 3, 7

17 listopada (środa)

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z granatowej kapusty, woda z miętą, miodem i cytryną

Alergeny: 1, 3, 4

18 listopada (czwartek)

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, jogurt, mandarynka

Alergeny: 1, 7, 9

19 listopada (piątek)

 

Makaron durum z serem białym i musem jogurtowo – truskawkowym, sok jabłkowo – gruszkowy 100%

Alergeny: 1, 3, 7

22 listopada (poniedziałek)

 

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach z kiełbasą i boczkiem z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, banan

Alergeny: 1, 9

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę.

Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”).

Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.


Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

  • Zboża zawierające gluten, tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  • Skorupiaki i produkty pochodne
  • Jaja i produkty pochodne
  • Ryby i produkty pochodne
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  • Soja i produkty pochodne
  • Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe
  • Seler i produkty pochodne
  • Gorczyca i produkty pochodne
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne
  • Dwutlenek siarki i siarczyny
  • Łubin i produkty pochodne
  • Mięczaki i produkty pochodne